De buurtpoezen

Er komen dagelijks twee buurtpoezen langs. Waar ze precies wonen in de buurt weten we niet. De ene poes noemen we ‘Vechtpoes’ en de andere poes noemen we ‘Streep’. ‘Vechtpoes’  heet zo omdat ze in het begin dat ze langs kwam nogal agressief was.  Het is een  grote stoere kat die dwingend kijkend voor het raam gaat zitten om naar binnen gelaten te worden. Wilde je haar aanhalen dan haalde ze meteen naar je uit.  Het heeft heel lang geduurd vóór we haar wél aan mochten raken en nu mogen we haar zelfs even aaien. Er moet dan wel een paar poezensnoepjes in het verschiet liggen…..

De andere poes is ‘Streep’: zie de foto en je weet  waarom ze streep heet!  ‘Streep’ kwam al als jong katje langs. Inmiddels is ze volwassen maar het is een vrij kleine kat gebleven. ’t Zal wel een ‘stoppelkat’ zijn zeiden ze dan vroeger: die blijven altijd kleiner.  Ze is nog altijd even vriendelijk en wil wat graag gekrabbeld worden. Zoekt soms een mooi plekje op de vensterbank om op de straat voor ’t huis te kijken. Als het lang duurt voordat ze een kattensnoepje krijgt, kan ze heel klagelijk gaan miauwen.

Zijn de kattensnoepjes geconsumeerd dan gaan ze er eerst vandoor om na verloop van tijd weer langs te komen alsof ze deze dag voor het eerst langskomen.

Concert New Cool Collective

Electric Monkey Tour

ZaterdagavNCC_20141227_3ond 20:30 uur. De kleine zaal van de Oosterpoort is stampvol. De bandleden, 8 man sterk,  komen het podium op en beginnen meteen NCC_20141227_1enthousiast en vol overtuiging te spelen.  De playlist  bevat veel nummers van de  nieuwe  CD: ‘Electric Monkey Sessions’    (ook op vinyl uitgebracht overigens!). De band van Benjamin Herman is meteen goed op dreef.  De nummers zijn sterk beïnvloed door Latin- en Afrobeats. Deze jazz swingt de pan uit! Bij deze muziek blijf je niet stilzitten.  Debet daaraan is natuurlijk ook de stuwende ritmesectie. Al met al een concert om met veel plezier op terug te zien.