Categoriearchief: Concert / Voorstelling

Ik ga graag naar concerten. Daarom hier een kort verslag van concerten die ik bezocht heb.

Snarky Puppy in de Oosterpoort

Zondag 18 oktober speelde de formatie Snarky Puppy een uitver-kocht concert in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen. Deze Amerikaanse 20151018_214425band rondom bandleider Michael League gaf een geweldig concert voor een enthousiast publiek dat er geen genoeg van  kon krijgen. Het werd en lange avond vol jazz, progrock, soul en funk van een zeer hoog niveau! Al met al een mooie avond die begon met de support-act van Lucy Woodward.

Concert Gregory Porter

De Amerikaanse jazzvocalist Gregory Porter kwam zondag 12 oktober voor de tweede keer in de Oosterpoort te Groningen. In een afgeladen grote zaal gaf een ontspannen Gregory Porter met zijn band een topvoorstelling.  20151012_GregoryPorterSaxofonist Yosuke Sato was ook weer van de partij en speelde deze keer ook de dwarsfluit. Gregory Porter kondigde tijdens het concert een opvolger aan van het Grammy-winnende CD Liquid Spirit (2013).

Muziektheatervoorstelling ‘Iemandsland’

De spectaculaire voorstelling ‘Iemandsland’ vond plaats in de schuur van boer Schipper  in Nieuw-Buinen. Het stuk speelt in de Veenkoloniën. Hoofdpersoon is Berrie Kazemier, die na 30 jaar vanuit Engeland terugkeert naar de plek waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht:  de  Veenkoloniën.   Daar  gaat  hij op    zoek    naar  een oiemandsland1ude elpee ‘A Full Moon In Broad Daylight’ van de Strawberry Wizzards  en ontmoet hij zijn doodzieke vader . Aangekomen in de Veenkoloniën, waar zijn roots liggen, heeft hij hilarische flashbacks uit zijn jeugd van de jaren ’70 en ontmoet hij oude vrienden.  iemandsland3Dit allemaal ondersteund met de muziek van Bert Hadders en de Nozems. Bij binnenkomst  word je al meteen in de sfeer van de ‘Veenkolonies’  van de jaren zeventig gebracht    door  de  geheime    zender ‘Radio Veenbrand’.  Hèt soiemandsland5cial-network avant la lettre van de jaren ’70. Het decor brengt jou als toeschouwer ook helemaal terug in deze periode van Zündapp, SRV-wagen, leesmap, LP’s en cassettebandjes. Berryiemandsland6 haalt bij het zoeken naar de LP herinneringen op en ontmoet de spelers uit zijn jeugd. Daarbij geholpen door de op een scoot-mobiel over het toneel scheurende ‘local’ Lammert Moaze. Dit alles wordt ondersteund met beeldprojecties op de achterwand van het decor. Hoe prachtig wordt hiervan o.a. gebruik gemaakt als Freddy, de uitvinder, de ‘Veenkolonies’ op spectaculaire wijze wil verheffen naar een hoger plan. De locatie van de voorstelling, een grote boerenschuur op de weidse vlakte in de nabijheid van Nieuw Buinen, past helemaal bij de thematiek van de voorstelling. Al met al een prachtige voorstelling waarbij je als toeschouwer helemaal meegezogen wordt in dit Iemandsland. Het land waar je opgegroeid bent, je jeugd hebt doorgebracht. Een geweldige voorstelling die nog tot 7 juni te zien is.

Concert New Cool Collective

Electric Monkey Tour

ZaterdagavNCC_20141227_3ond 20:30 uur. De kleine zaal van de Oosterpoort is stampvol. De bandleden, 8 man sterk,  komen het podium op en beginnen meteen NCC_20141227_1enthousiast en vol overtuiging te spelen.  De playlist  bevat veel nummers van de  nieuwe  CD: ‘Electric Monkey Sessions’    (ook op vinyl uitgebracht overigens!). De band van Benjamin Herman is meteen goed op dreef.  De nummers zijn sterk beïnvloed door Latin- en Afrobeats. Deze jazz swingt de pan uit! Bij deze muziek blijf je niet stilzitten.  Debet daaraan is natuurlijk ook de stuwende ritmesectie. Al met al een concert om met veel plezier op terug te zien.