Categoriearchief: Dagelijkse kost

Opmerkelijke en minder opmerkelijke onderwerpen die ‘zo maar’ aan de orde komen.

Dramatisch ongeluk bij Onstwedde.

Toen ik zaterdagmorgen mijn dagelijkse fietstocht maakte, rijdend in een heerlijk zonnetje op de Scholtweg richting Onstwedde, zag ik in de verte iets op de weg liggen: een hond, dacht ik. Dode vosMaar toen ik dichterbij kwam zag ik al snel dat het geen hond (of kat) was, maar een vos! De dode vos was, waarschijnlijk op weg naar de kippetjes van de boer aan de
andere kant van de weg, aangereden door een auto. Jammer, want het was een mooi vosje. Aan de foto is goed te zien dat het een behoorlijke klap geweest is. Het sneue dier lag er, zoals  je  kunt  zien,  nogal  bloederig  bij  en was  behoorlijk  gewond. ’t Was een naar gezicht. Apart hoor. Ik rij al jaren in die omgeving en heb nog nooit een vos gezien tijdens mijn fietsritten en nu deze dode, zwaar gewonde vos. Jammer!

De buurtpoezen

Er komen dagelijks twee buurtpoezen langs. Waar ze precies wonen in de buurt weten we niet. De ene poes noemen we ‘Vechtpoes’ en de andere poes noemen we ‘Streep’. ‘Vechtpoes’  heet zo omdat ze in het begin dat ze langs kwam nogal agressief was.  Het is een  grote stoere kat die dwingend kijkend voor het raam gaat zitten om naar binnen gelaten te worden. Wilde je haar aanhalen dan haalde ze meteen naar je uit.  Het heeft heel lang geduurd vóór we haar wél aan mochten raken en nu mogen we haar zelfs even aaien. Er moet dan wel een paar poezensnoepjes in het verschiet liggen…..

De andere poes is ‘Streep’: zie de foto en je weet  waarom ze streep heet!  ‘Streep’ kwam al als jong katje langs. Inmiddels is ze volwassen maar het is een vrij kleine kat gebleven. ’t Zal wel een ‘stoppelkat’ zijn zeiden ze dan vroeger: die blijven altijd kleiner.  Ze is nog altijd even vriendelijk en wil wat graag gekrabbeld worden. Zoekt soms een mooi plekje op de vensterbank om op de straat voor ’t huis te kijken. Als het lang duurt voordat ze een kattensnoepje krijgt, kan ze heel klagelijk gaan miauwen.

Zijn de kattensnoepjes geconsumeerd dan gaan ze er eerst vandoor om na verloop van tijd weer langs te komen alsof ze deze dag voor het eerst langskomen.

FietsFun

Elke dag maak ik een fietstocht. Een rit van 22 tot soms 26 km lang. Door weer of wind: alleen als het regent vertrek ik niet. De tocht gaat van Stadskanaal naar Onstwedde en dan weer terug naar huis. Mijn dag is niet goed als ik deze tocht niet gemaakt heb. Ik word onrustig, kan m’n draai niet vinden en kijk steeds naar buiten of ik toch niet alsnog vertrekken kan. En ik doe het al jaren. En het is heerlijk; ik zou het niet willen missen. Lees verder FietsFun