Op naar Malawi

Naar: Rondreis Malawi / Zambia

Het is bijna zo ver: onze reis naar Malawi en Zambia! Wat moet er allemaal mee en overschrijden we het gewicht van de koffers niet? Zijn we de malariatabletten niet vergeten? Nicole van Matoke Tours belde  om de laatste dingen door te nemen. Ger heeft ons ingecheckt en de boardingspasses uitgeprint. De fotospullen zijn bij elkaar gepakt.

Inmiddels zijn we op Schiphol aangekomen en wachten we tot we aan boord kunnen. We werden grondiger gecontroleerd dan we tot nu toe meegemaakt hebben.

Onze vlucht naar Nairobi vertrekt om 20:35 uur. Dus nu hangen we wat rond, ons vermakend met het luchthavengebeuren.

Gelukkig zitten we vlak bij een soort levende klok: achter de wijzerplaat staat een man zich uit te sloven om steeds wijzers op de plaat te schilderen, weer weg te vegen om vervolgens een nieuwe stand van de wijzers op de wijzerplaat te schilderen.

De vlucht naar Nairobi verloopt voorspoedig. Hier stappen we na een lange stop over op een kleiner vliegtuig waarmee we naar Blantyre vliegen. Daar aangekomen moeten we een visum voor Malawi halen. Dat lukt ook maar dan blijkt dat onze bagage niet is aangekomen. Flink balen dus! Maar onze chauffeur Eddy is er en die brengt ons naar Thawale Camp. Op weg er naar toe wijst Eddy ons er op dat alle verkeersborden vol met gaatjes zijn gestanst om te voorkomen dat ze gestolen worden om er vervolgens pannen van te maken. Verder was het langs de kant van de weg weer één en al bedrijvigheid. Overal zie je eenvoudige kraampjes waar wat groente en fruit, vaak tomaten of meloenen, verkocht wordt. Maar er zijn ook veel soorten werkplaatsen langs de kant van de weg: meubelmakers, autoreparatiebedrijven, fietsenmakers en nog veel meer.

We maakten op weg naar Thawale Camp meteen al kennis met de Nyala, een prachtig beest. Bij Thawale Camp zelf zagen we een aantal olifanten.

Thawale Lodge