De voorbereidingen

Naar: Rondreis Tanzania

Het is juli 2014, we zijn ergens in Frankrijk, als we van Ida een  kort  mailtje krijgen met het bericht: “Wat denken jullie van Tanzania?”  Dat is het startpunt geworden van onze gezamenlijke reis naar Tanzania.  Gezamenlijk, want we zijn met z’n vieren: Ger, Ida, Johan en Anneke. Ger heeft de planning voor z’n rekening genomen. Er is door hem veel heen en weer gemaild met Nicole van Matoke Tours: op een standaard pakketreis zijn diverse aanvullingen  en wijzigingen aangebracht, zodanig dat het ons helemaal zou “passen”.

 In december zijn we bij de GGD geweest oP1010778Am ons te laten informeren over de noodzakelijke inentingen.  We konden ons meteen laten inenten: Hepatitis A, DTP en Gele koorts. Verder zijn we de nodige Eerste Hulp-middelen aan het inslaan, zoals: deet, paracetamol, diacure, pleisters e. d.  Ook hebben we inmiddels de Malaria-tabletten bij de apotheek gehaald!

In Tanzania hebben we het plan om  het omcirkelde gebied op de kaart te bezoeken.  We zullen het Arusha National Park,  het Tarangire NationaTanzaniaKrtBl Park, Lake Manyara National Park,  de Serengeti , de Ndutu vlakte en de Ngorongoro krater gaan bezoeken. Wat we allemaal gaan zien valt niet te voorspellen, maar we hopen natuurlijk zoveel mogelijk wild te spotten. Zullen we de migratie van hoefdieren zien? Verder zullen we wellicht ook een tocht  op een ATB maken en dorpjes en hun bewoners bezoeken.  En we willen natuurlijk ook genieten van de accommodaties.

Naar: Jambo Tanzania