Proloog Namibië 2018

Naar: Rondreis Namibië

De nodige voorbereidingen voor deze nieuwe reis zijn gedaan. Het is vrijdag 30 maart: dag van vertrek naar Namibië. Ger heeft wederom de planning van de reis gedaan en het belooft wel weer heel bijzonder te worden! Zo rijden we deze keer weer zelf. Voor mij een hele nieuwe ervaring want in Namibië wordt links gereden! Maar…. zegt iedereen het is er, op de steden na, niet druk. En… er zijn niet veel tankstations langs de routes, dus tanken als het kan. En je mobiele telefoon heeft ook niet steeds bereik…. handig dus als je ergens onderweg pech krijgt!

Om vijf uur ’s middags vertrokken we samen met Ger en Ida richting Schiphol. Na het inchecken was het een kwestie van wachten tot we aan boord konden voor de rechtstreekse vlucht naar Windhoek (wel met een tussenstop in Luanda – Angola).

We kwamen aan op vliegveld Hosea Kutako, waar het een nogal chaotische toestand was bij de visumaanvraag en het maken van een foto. Ook moesten we lang wachten op onze bagage. Spannend: is de bagage wel meegekomen? Maar het kwam uiteindelijk helemaal goed! Daarna de huurauto ophalen bij de Bidvest-balie. Dat ging heel vlot en zonder problemen. Achteraf gezien hadden we wat meer duidelijkheid over het inleveren van de auto in Katima gehad willen hebben. Daarna in de “linkse” auto het links rijdende verkeer in op naar onze eerste locatie: Trans Kalahari Inn.

We hoeven niet zo heel lang te rijden (ongeveer 30 km) want deze locatie ligt dicht aan de B6 nog ruim vòòr Windhoek. Ger en Ida gingen voorop, die hebben dat vaker links gereden. Dat was prettig om te wennen. Inmiddels is het zaterdag 31  maart en we zijn moe maar benieuwd naar wat deze reis ons brengen gaat.

We bleven één nacht op Trans Kalahari Inn. We konden hier op deze mooie locatie even bijkomen van de vermoeiende reis. Grappig: je kunt hier ook kamperen! Morgen, zondag, gaan we verder: via Windhoek naar Rostock Ritz Desert Lodge.

Naar: Rostock Ritz Desert Lodge